Hoe gaat een showroom bezoek?

Showroom bezoek? Wat kunt u precies verwachten? Hoe gaat een keukenadviseur te werk? Voordat je daadwerkelijk een keuken koopt bezoek je eerst één of meerdere keukenzaken. Een showroom bezoek verschilt natuurlijk per keukenzaak maar over het algemeen loop er een rode draad door het bezoek. Hoe en wat lees je allemaal in dit artikel.

Binnenkomst

Wanneer je de showroom zult binnentreden wordt je aangesproken door een adviseur of hij je kan helpen. Ze zullen je dan een kopje koffie of thee aanbieden om je je op je gemak te laten voelen. Daarna neemt hij je mee door de showroom om de collectie en de mogelijkheden te laten zien, dit duurt meestal een kwartier. Dan vraagt de adviseur of hij je nog ergens mee kan helpen (verkoopgesprek)? Zo niet en ben je van plan om weg te gaan? Dan geeft de adviseur je een brochure mee om er thuis nog eens rustig over na te denken.

Het gesprek

Ben je er op in gegaan en wil je een gesprek? Tijdens de ronde door de showroom heeft de adviseur goed zitten opletten waar jouw interesses liggen qua keukens. Dan wordt er door de adviseur een globale wensenlijst gemaakt. De eerste vragen tijdens dit gesprek zullen vaak gaan over de reden waarom u opzoek bent naar een nieuwe keuken, wat jouw budget is en hoe u het gaat financieren.

Als dit alles besproken is pakt de adviseur er de inventarislijst erbij. Samen bekijk je de lijst en ondertussen vraagt de adviseur wat je mooi vindt en wat niet. Nadat dit is gebeurd heeft de verkoper een perfect beeld van jou en jouw keukenwensen. Daarna is het dan ook de tijd om een tekening/ontwerp te gaan maken.

Nu vraagt de verkoper welke afmetingen de ruimte heeft waar de keuken moet komen te staan. En met al deze gegevens ontwerpen jullie samen een keuken die aan jouw wensen voldoet. Het komt nauwelijks voor dat er een ontwerp uit komt die niet aan jouw wensen voldoen aangezien jullie samen de keuken hebben ontworpen en jij jouw interesses (stijl, opstelling, kleur etc.) hebt laten blijken.

De afsluiting

Nu wordt er een offerte gemaakt waarop alles tot in details staat. Vaak is het zo dat de adviseur jou dan vraagt om de offerte te tekenen. Meestal gaan de klanten hiermee niet akkoord want dan zitten zij er direct aan vast. Schaam je dan ook niet om te zeggen dat je het nog niet zeker weet. Je krijgt dan bijna altijd de mogelijkheid om de offerte mee naar huis te nemen en er nog even over na te denken.

Vervolg gesprek

 

Tips keukenshowroom bezoek

Dit was de rode draad van een verkoop gesprek. Hieronder een paar tips om het beste uit jouw showroombezoek te halen.

  • Maten, neem alvast de maten mee van de ruimte. Zo kunt u gelijk een 3D-ontwerp laten maken.
  • Foto´s, neem foto´s van jouw oude keuken mee en foto´s van keukens op het internet die jij mooi vindt.
  • Budget,